SUPER SALÇIÇE HAKO ME POLENTA KREMOZE

Përbërësit:

1 pako Hako Super Salçiçe

1 qepë e kuqe e vogël, e grirë

1 lugë gjelle vaj ulliri

½ gotë verë e kuqe

1 gotë polenta

2½ gota qumësht

2 lugë gjelle gjalpë

¼ gotë djathë parmixhano i grirë

Porcionet : 2
Koha Totale: 30 minuta

LE TË GATUAJMË!

Hapi 1

Skuqni qepën në vaj ulliri, shtoni fetat e Hako Super Salçiçe dhe kaurdisini derisa të marrin ngjyrë.

Hapi 2

Shtoni verën dhe lëreni të vlojë derisa të avullojë dhe të trashet pak.

Hapi 3

Në një tenxhere tjetër, hidhni qumështin dhe shtoni polentën duke e përzier vazhdimisht.

Hapi 4

Vazhdo përzierjen derisa të trashet (shtoni më shumë qumësht nëse është e nevojshme), rregulloni me kripë dhe piper, më pas shtoni gjalpin dhe djathin parmixhano.

Hapi 4

Shërbejeni Hako Super Salçiçe me qepë sipër polentës kremoze dhe zbukurojeni me pak trumzë të freskët.

Të ngjashme