Media

 

Konsumimi i kripes ju ndihmon të bini nga pesha


Ju kishte shkuar ndonjëherë ndër mend se vëzhgimi i astronautëve në hapësire do të çonte në perfundimin se kripa ju ndihmon të bini nga pesha?
Në këtë përfundim kanë dalë profesorët e Universitetit Venderbilt. Studimi i publikuar ne “The Journal of Clinical Investigation” zbulon se astronautët, edhe pse për disa ditë rresht kishin konsumuar sasi më të mëdha kripe se zakonisht, kishin më pak etje. Vërtet surprizuese kur të gjithë e lidhim kripën me konsumin e ujit. 
Por pavarsisht se konsumonin më pak ujë, sasia e ujit të larguar nga trupi mbetej po njëlloj. Shpjegimi i shkencëtareve ishte se njeriu për të zëvendësuar sasinë e ujit në trup e shndërron dhjamin në lëng. 
Duke marrë në konsideratë këtë studim, mos e shijoni më kripën duke menduar për dhjamin e tepërt. Konsumi i kripës stimulon shkrirjen e dhjamit të trupit duke e kthyer atë në ujë dhe për rrjedhojë kjo do të thotë më pak kile në trupin tuaj..

 
 

 
    • 04 410 4100
    • hako@hako.al
  • Tirane - Durres km 5,