Media

Përdorimi i Erëzave sipas Kulturave

Shtete të ndryshme kanë kultura të ndryshme gatimi. Ato madje ndryshojnë edhe brenda së njëjtës kulturë. Një nga elementet që i specifikon gatimet e kulturave të ndryshme është erëza. Më poshte do të listojme disa prej tyre:

Kuzhina kineze- erëzat më të perdorura janë xhinxheri, specat e kuq dhe farat e susamit.

Kuzhina franceze- piperi i zi dhe rozmarina janë më të perdorurat. Kuzhina greke- tradicionale ka kanellën dhe rigonin.

Kuzhina indiane- ka karakteristike piperin e zi dhe piperin e kuq, kanellën, xhinxherin dhe mbi të gjitha shafranin.

Kuzhina italiane- karakteristike është përdorimi i farës së koperit, majdanozit, rigonit dhe piperit te kuq.

Kuzhina spanjolle- karakteristike ka specat e kuq.

 
 

 
    • 04 410 4100
    • hako@hako.al
  • Tirane - Durres km 5,