Receta

 • Rate us:
  (1 Vote)
 • Img3
  30 min
 • Img34 porcione
 • Img3mesatare

Shnicel me Sakson

Shnicelat me Sakson janë një mënyrë shumë e mirë për të dalë nga situata kur keni miq në shtëpi që duan të pinë diçka; dhe të ndihmojnë te krijoni një tavolinë plot me antipasta. Kjo recetë është shumë e thjeshtë dhe e shpejtë, por mbi të gjitha tepër e shijshme. 


Perberesit

 • Mish
 • Djath
 • Sakson
 • Miell
 • Veze
 • Vaj ose Gjalpe(sipas deshires)
 • Kripe

Pergatitja

 1. Pritni fetat e mishit tërthorazi sikur të jenë faqe libri
 2. Futni brenda tyre fetat e djathit dhe saksonin
 3. Mbyllini dhe shtypini me dorë mirë.
 4. Kalojini shnicelat në fillim në miell e në vezën e rrahur dhe pastaj në peksimadhe duke i shtypur mes pëllëmbëve në mënyrë që peksimadhja të ngjitet mirë me mishin dhe copat të puthiten që të mos duket mbushja.
 5. Skuqini shnicelat në vaj të bollshëm dhe të nxehtë ose nëse i dëshironi më të buta, skuqini në vaj dhe gjalpë me masa të barabarta.


Shnicelat me Sakson janë një mënyrë shumë e mirë për të dalë nga situata kur keni miq në shtëpi që duan të pinë diçka; dhe të ndihmojnë te krijoni një tavolinë plot me antipasta. Kjo recetë është shumë e thjeshtë dhe e shpejtë, por mbi të gjitha tepër e shijshme. 

 
 

 
  • 04 410 4100
  • hako@hako.al
 • Tirane - Durres km 5,