HOTDOGBURGER

BURGER ME HOT DOG

Përbërësit:

  • 4 hotdog Hako
  • 4 simite burgeri
  • 4 feta djathë cheddar
  • 2 qepë të mëdha, të prera hollë
  • 1 shishe birrë
  • 2 lugë gjalpë
  • 1 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë sheqer kaf
  • Mustardë dhe ketchup
  • Gjethe rukola ose sallatë jeshile (opsionale)

 

Porcione : 4
Koha Totale : 35 minuta

LE TË GATUAJMË!

Karamelizoni qepët: 

Ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe shtoni gjalpin dhe vajin e ullirit. Shtoni qepët e prera dhe gatuajini për 5 minuta derisa të zbuten. Shtoni sheqerin kaf dhe më pas hidhni birrën. Vazhdoni t’i gatuani në zjarr të ulët për 15 minuta, duke i përzier herë pas here, derisa qepët të marrin një ngjyrë të artë dhe birra të avullojë. 

Gatuani hotdogët: 

Pritni çdo hotdog përgjysmë dhe piqini në një tigan ose në skarë derisa të marrin një ngjyrë të lehtë kafe nga të dyja anët. 

Ngrohni simitet:

Lyejini simitet me pak gjalpë dhe thekini në një tigan ose në skarë derisa të marrin një ngjyrë të artë. 

Ndërtoni Burgerët Hotdog:

Lyejini gjysmën e sipërme të simites me mustardë dhe ketchup. Në pjesën e poshtme, vendosni një fetë djathi, dy gjysma hotdog për burger, shtoni qepët e karamelizuara dhe disa gjethe rukola ose sallatë sipas dëshirës. Vendosni pjesën e sipërme të simites. 

Shërbeni dhe shijoni:

Shërbejeni të ngrohtë me patate të skuqura, chipsa ose një sallatë të lehtë. Një kombinim i shijshëm dhe i thjeshtë për ta përgatitur! 

Të ngjashme

PUREMESALÇIÇE