PUREMESALÇIÇE

PURE ME SALÇIÇE

Përbërësit:

  • 8 Super Salçiçe Hako
  • 2 qepë të mëdha
  • 2 thelpinj hudhër
  • 2 lugë gjalpë
  • 1 lugë miell
  • 1 lugë çaji mustardë
  • 1/2 lugë çaji trumzë
  • 1 filxhan lëng molle
  • 1 filxhan lëng pule
  • 4 patate të mëdha
  • 1/2 filxhan qumësht
  • Kripë dhe piper sipas shijes
  • Majdanoz i freskët për zbukurim (opsionale)

 

Porcione : 4
Koha Totale : 40 minuta

LE TË GATUAJMË!

Përgatisni Salçiçet:

Ngrohni një tigan në zjarr mesatar dhe shtoni pak gjalpë ose vaj. Skuqini Super Salçiçet Hako derisa të marrin një ngjyrë të artë. Hiqini dhe lërini mënjanë. 

Përgatisni Salcën:

Në të njëjtin tigan, shtoni gjalpin e mbetur dhe kaurdisni qepët dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtoni miellin dhe gatuajeni për një minutë, pastaj përzieni mustardën dhe trumzën. Gradualisht shtoni lëngun e mollës dhe lëngun e pulës, duke e përzier vazhdimisht për të krijuar një salcë kremoze. 

Ziejini Salçiçet:

Kaloni salçiçet në tigan, mbulojeni dhe lërini të ziejnë në zjarr të ulët për rreth 15 minuta, në mënyrë që shijet të përzihen në mënyrë perfekte. 

Përgatisni Purenë e Patateve:

Ziejini patatet në ujë të kripur derisa të zbuten. Kullojini dhe shtypini duke i përzier me qumësht të ngrohtë, gjalpë, kripë dhe piper, derisa të bëhen kremoze. 

Ndërtoni Pjatën:

Shërbejini salçiçet mbi një shtrat me pure patatesh, duke i mbuluar me salcën e shijshme me qepë. Dekoroni me majdanoz të freskët sipas dëshirës. 

Shërbeni dhe shijoni: 

Shijoni kësaj pjatë të ngrohtë dhe të pasur në shije, perfekte për një vakt të kënaqshëm! 

Të ngjashme

PUREMESALÇIÇE